• Kotka Olimpia

koteczka do adopcji Olimpiaur. w 2009
    Przeurocza, przymilna koteczka. Uwielbia głaskanie.

• kot Czaruś

kot do adopcjiur. w lipcu 2007 Sympatyczny kocurek, przymilny, grzeczny, łagodny, uwielbia głaskanie.
  • Kot Marcinek

kot do adopcjiDuży, puchaty kot o pięknym czarnym futrze. Marcinek jest bardzo przymilny, uroczy, przyjacielski.

Warunki adopcji

Dalszy los każdego uratowanego przez nas kota jest dla nas bardzo ważny. Chcemy polepszyć los zwierząt, które już wiele przeżyły. Nasze zwierzęta przeżyły porzucenie, choroby, błąkanie się bez dachu nad głową i jedzenia. Chcemy aby już nigdy nie zaznały nieszczęść. Dlatego szukamy odpowiedzialnych ludzi, dla których zwierzak będzie kochanym członkiem rodziny.

Przeznaczamy wiele czasu i pieniędzy na  leczenie, wyżywienie i pielęgnację naszych kotów.

Czujemy się za nie odpowiedzialni, gdyż w ich imieniu podejmujemy decyzję o ich dalszym losie. Oddajemy naszych podopiecznych obcym ludziom, dlatego staramy się bardzo dokładnie zbadać warunki oferowane przez nowych opiekunów.

Adopcja kota odbywa się po rozmowie telefonicznej – tel. 500 083 092

• kota odwozimy osobiście do nowego domu
    • nie oddajemy kota osobom trzecim
    • nie oddajemy kota na prezent jeśli osoba obdarowana nie wyraża zgody na przyjęcie zwierzęcia i nie podpisze umowy adopcyjnej. Oczywiście dziecko może myśleć że kot jest prezentem dla niego, ale to rodzice muszą przyjąć zwierzaka jako członka rodziny i zagwarantować opiekę nad nim.
    • nie oddajemy kotów osobom niepełnoletnim
  • podpisujemy umowę adopcyjną – umowę podpisują osoby pełnoletnie zapewniające kotu stabilne warunki życia
  • wszyscy członkowie rodziny muszą wyrazić zgodę na adopcję
  • wymagamy posiadani podstawowych rzeczy potrzebnych kotu – miseczki, kuweta i żwirek, transporter
  • wymagamy zabezpieczenia co najmniej jednego okna i/lub balkonu stałą siatką w celu zapewnienia bezpieczeństwa kotu.
  • wymagamy zgody na sterylizację w przypadku młodych kotów. Dorosłe koty oddajemy już po sterylizacji.
  • pytamy o plan na wypadek wyjazdu lub zdarzeń losowych
  • prosimy o utrzymywanie kontaktu z fundacją, przekazywania informacji o zwierzaku
  • zastrzegamy sobie możliwość odwiedzania zwierzaka w jego nowym domu
  • zastrzegamy sobie prawo do odebrania kota w przypadku nieodpowiednich warunków w jakich przebywa kot lub podania nieprawdziwych danych

Wszystkie koty i psy do adopcji są zaszczepione, a dorosłe wysterylizowane lub wykastrowane. Jeśli kot ma jakieś problemy zdrowotne lub wymaga specjalistycznej karmy lub leków, informujemy o tym potencjalnego opiekuna.

Zasponsoruj kota

Jeśli możesz, gorąca prośba o wsparcie finansowe – zasponsoruj chociaż jedną kocią  sierotę.

Wpłaty można dokonać przez konto Fundacji dla Zwierząt – Pazurek

Nr konta : PKO BP SA/Oddział 8 Warszawa